});

3 vragen aan Gerben – Trainee bij VanMeijel

Naam: Gerben Wobbema

Functie: Traineeship richting Consultancy

 

Waarom past VanMeijel bij jou?
“Wat ik tof vind is de mindset van onze klanten en de binding met de klanten. Bouwers zijn direct, winden geen doekjes om wat ze willen. Dat is erg prettig werken: wat je erin steekt, krijg je ook terug! Samen zet je stappen en bouw je (letterlijk en figuurlijk!) aan de toekomst.

Ook past VanMeijel bij mij, omdat je altijd nauw verbonden bent met je collega’s. Ongeacht welke rol je hebt. Of ik nou iets van de applicatie specialist wil weten, of over agile werken, of iets nodig heb van marketing: iedereen heeft tijd voor je. Dat ‘stukje cultuur’, wat maakt dat je prettig kan werken in informele omgeving, zorgt ervoor dat je altijd jezelf kunt zijn. Oòk als het niet over werk gaat. Dit geeft elke werkdag eigenlijk een hele prettige dimensie.”

 

“Mijn ambities en carrière vormgeven? Dat doe ik helemaal op mijn eigen manier!”

 

Kun je iets vertellen over het traineeship?
“Het traineeship is de springplank naar verdere ambities. Je krijgt hier begeleiding bij, maar je zit wel echt zelf aan het stuur. Dat betekent dat er proactiviteit van je wordt verwacht. Je bent zelf de initiatiefnemer van het pad dat je wilt bewandelen. Het verschilt per persoon hoe fijn je dat vindt. Zelf vind ik het een mooie uitdaging om in de hedendaagse activiteiten te duiken én tegelijk naar het verlengde te blijven kijken.”

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?
Het lijkt mij mooi om een adviserende rol te vervullen, waarin je praat vanuit kennis en ervaring. Dat je handelt uit expertise. Een daadwerkelijke bijdrage leveren aan verbetering binnen een organisatie, dat is toch mooi? Waar dat ook maar mag zijn! Daarom lijkt consultancy me zo leuk. Enerzijds ben je bezig met processen, anderzijds met automatisering: alles draait om het succesvoller maken van het bouwbedrijf. Met dit traineeship ben ik op weg naar consultancy. En het pad daarheen? Dat doe ik helemaal op mijn eigen manier.”